Oliebollen bewaren
Laat de verse oliebollen eerst goed afkoelen voordatje eriets mee doet.
Verpak ze daarna luchtdicht buiten de koelkast.
Wil je oliebollen langer bewaren? Dan kunje ze tot 2 maanden invriezen.
Mocht je ze uit de vriezer willen eten: laat ze dan eerst volledig ontdooien voordatje ze weer opwarmt.
Oliebollen opwarmen
Door een oliebolop te warmen laat het zetmeel (een deel) van het
opgenomen vochtlos en wordt de bol zachter.
Ko Dit kan in de oven of in de magnetron.
In de oven of magnetron
Onzee voorkeur gaat uit naar de oven. Hierdoor krijgtde bol weer een krokant korstje. Dus, oliebollen in een voorverwarmde oven op
145 graden Celsius. Voor 5 minuutjes of opwarmen in de magnetron: 2 minuten op 850 graden.
Oliebollen in de airfryer
Naast de oven en magnetron kregen we de tip om de Airfryer tevoorschijn te halen. Niet vóór het maken van oliebollen, hier komt toch echt vet bij kijken, maar om ze op te warmen. Dit doe je door de oliebollen in de Airfryer te doen en op 150 graden te verwarmen voor 3 minuten.